Hoewel er tal van producten zijn die je in je huidverzorgingsroutine kunt opnemen om een zo gesond mogelijke huid te krijgen, is er soms een krachtiger hulpmiddel nodig om je huid te verzorgen. Dat is wanneer we ons wenden tot microdermabrasie. De voordelen van microdermabrasie maken het de moeite waard.

Krijg nu je gratis gids:

Microdermabrasie: 5 voordelen van microdermabrasie.

Je Voornaam en Naam (verplicht)

Je E-mailadres (verplicht)

Je Gemeente (verplicht)

Wat is het?

Microdermabrasie is een mechanische peeling die dode huidcellen verwijdert en de structuur van de huid verbetert.

Hoe werkt het?

De procedure zelf is vrij eenvoudig. Eerst wordt de huid gereinigd. De machine gebruikt een zachte vacuümdruk om de diamantpunt langs de huid te wrijven, en door horizontale en verticale bewegingen van het handstuk wrijven de diamanten over de epidermale laag van de huid, waardoor de dode huidcellen worden verwijderd. De debris wordt vervolgens van de huid verwijderd door het afzuigen van de machine. Het is belangrijk om te weten dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Elk huidtype kan baat hebben bij microdermabrasie.

Welke huidproblemen pak je aan met microdermabrasie?

De behandeling kan worden ingezet bij een breed scala aan huidproblemen. Je kunt hierbij denken aan:

 • Vette huid
 • Acne
 • Verstopte poriën
 • Rokershuid
 • Acne littekens
 • Futloze huid
 • Droge huid
 • Pigmentvlekken
 • Verslapte huid
 • Ondiepe rimpels en fijne lijntjes in de huid
 • Huidbeschadigingen door de zon

De meest voorkomende aandoeningen waarvoor microdermabrasie wordt gebruikt:

Milde Acne / mee-eters

Microdermabrasie-gezichtsbehandelingen kunnen acne verminderen door dode huidcellen en onzuiverheden op te ruimen die de poriën kunnen blokkeren en tot ontstekingen en vlekken kunnen leiden. De verbeterde circulatie geeft ook meer voedingsstoffen en zuurstof aan de cellen, wat een snellere omzet bevordert. Het stimuleert ook de productie van collageen om de huid zachter en soepeler te maken. Het is vooral succesvol voor het verminderen van mee-eters. De bovenkant van de mee-eter wordt verwijderd door de peeling terwijl de zuigkracht uit het vacuüm de resterende verharde talgolie verwijderd. Dit kan uiteindelijk de poriegrootte verkleinen omdat ze niet langer verstopt is.

Acne littekens

Microdermabrasie kan ook een oplossing zijn voor mensen die acnelittekens willen verminderen. Hun huid kan profiteren de verbeterde circulatie en bevordering van de collageenproductie.

Fijne lijntjes en rimpels

Fijne lijntjes en rimpels “poetsen” we prachtig weg met microdermabrasie, vooral vanwege de natuurlijke bevordering van de collageenproductie. Collageen stimuleert het huidvernieuwingsproces, maar neemt helaas af met de leeftijd, dus als het een nuttige boost krijgt, dan vertraagt het anti-aging proces. Rimpels dus.

Littekens

Microdermabrasie kan het uiterlijk van veel verschillende soorten littekens helpen verbeteren. Bijvoorbeeld die veroorzaakt zijn door acne zoals hierboven vermeld, chirurgie of ongelukken. Littekens moeten we altijd in een kuurverband, meer behandelingen, behandelen om de gewenste effecten te bereiken.

Littekens zijn vaak onregelmatig van vorm en de huid eromheen kan oppervlakkige, verhoogde pigmentatie hebben waardoor het litteken duidelijker kan worden. Microdermabrasie kan rond de onregelmatige randen van littekens werken en zelfs het uiterlijk van hyperpigmentatie verminderen.

De huid profiteert ook van een verbeterde doorbloeding die genezing bevordert en van de stimulatie van de collageenproductie. Littekens kunnen al vanaf 8 weken na de eerste littekens worden behandeld, maar het is belangrijk om voldoende tijd tussen de behandelingen in te laten om de huid te laten herstellen. Studies hebben aangetoond dat drie maanden na het begin van de behandeling significante verbeteringen van de littekens zichtbaar worden.

Striae

Striae zijn littekens die helemaal in de dermislaag van de huid beginnen. Dit maakt ze moeilijk te behandelen, maar het is gebleken dat microdermabrasie op een aantal manieren kan helpen het uiterlijk van striae te verminderen. Het bevordert de aanmaak van collageen en elastine, wat helpt om de huid soepel te houden. Dit kan voorkomen dat striae nog erger wordt. Door microdermabrasie kunnen de striae vervagen.

Hyper-pigmentatie

Microdermabrasie licht hyperpigmentatie op Waardoor de kleuren in diepte afnemen of helemaal vervagen.

Hoe vaak heb je microdermabrasie nodig?

Afhankelijk van je reden voor een microdermabrasie-behandeling, merk je al resultaten na de eerste behandeling. Wij zien dit vooral als de huid opgefleurd moet worden of bij het verwijderen van mee-eters. Diepere littekens of rimpels bijvoorbeeld vereisen echter meer sessies voordat je de gewenste effecten ervan kunt zien. Vaak adviseren wij tussen de 4 tot 8 behandelingen voor het beste resultaat, waarbij voor diepe littekens echt meer nodig zijn. Om de goede resultaten te behouden, heb je af en toe een aanvullende behandeling nodig.

Bijwerkingen van microdermabrasie

Na je behandeling met microdermabrasie kan je huid strak en droog aanvoelen en gedurende 24 uur licht roze blijven. Behandel dit met producten die geadviseerd worden door onze therapeuten en breng een dag geen cosmetishe producten op de huid aan. Zorg er voor dat je de huid gehydrateerd houdt en draag voldoende bescherming tegen de zon, zodat je huid zo min mogelijk aan de zon wordt blootgesteld.

Vertel het aan je therapeut als je last heeft van koortsblaasjes of als je gemakkelijk littekens krijgt als voorzorgsmaatregel.

MicrodermabrasiePrijs
Eerste consultatieGratis
Gelaat en nek€ 95
Gelaat, nek en handen€ 125
Handen € 30
Volledige lichaamOp aanvraag

Eeuwige jeugd gelaatsbehandeling.

Deze behandeling is een ‘signature treatment’ van Manscape. Het begint met een diepreiniging van de huid met een microdermabrasie apparaat. Daarna wordt ons eigen ‘house brand’ vitamine C en okkernoot serum aangebracht envervolgens ontspant u voor 20 minuten onder een LED apparaat.
Duur ongeveer 60 minuten. € 235