Tegenwoordig is het niet meer vreemd om schaamhaar te ontharen. Een groot aantal mannen gebruikt regelmatig diverse ontharingstechnieken die het probleem tijdelijk kunnen verhelpen. Meestal wordt er voor scheren of waxen gekozen. Het grote nadeel is dat je dit wel moet blijven herhalen en dat deze technieken vaak behoorlijk pijn kunnen doen. Wil jij je schaamhaar permanent ontharen? Bij Manscape laserkliniek kun je op een vrijwel gemaklijke manier afkomen van deze ongewenste haren.

Hoe werkt schaamhaar laseren precies?

Stap 1: gratis en vrijblijvend intakegesprek

Het intakegesprek vindt plaats met een van onze laserspecialisten. Tijdens dit gesprek wordt de behandeling besproken, maken we een plan op maat en is er alle ruimte om al je vragen te stellen. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Stap 2: de laserbehandeling

De behandeling is wat gevoelig, maar in de meeste gevallen voel je er weinig van. Het gevoel kun je vergelijken met een klein speldenprikje.

Tijdens de behandeling geeft de laser een lichtbundel af op de huid. Die lichtbundel bevat veel energie die omgezet wordt in warmte. Deze warmte wordt door de haartjes verspreiden naar de omliggende weefsel, maar omdat het haarzakje niet tegen deze warmte kan, wordt deze vernietigd. Het haarzakje dat vernietigd is, kan hierdoor geen nieuwe haartjes aanmaken. Haargroei vindt plaats in verschillende stadia, waardoor er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haartjes goed te verwijderen. Tijdens de behandeling wordt de huid ook gekoeld, waardoor je geen pijn ondervindt.

Stap 3: na de behandeling

Na de behandeling is de huid misschien wat rood en geïrriteerd. Dat is normaal na de intensiteit van een behandeling, maar het mag je niet belemmeren bij je dagelijkse bezigheden. De roodheid zal binnen enkele dagen weg zijn en ook de irritatie zal snel afnemen. Zorg dat je na de behandeling de zon en zonnebank vermijdt.

Is schaamhaar laseren pijnlijk?

Uit ervaring kunnen we zeggen dat het laseren van de schaamstreek wel wat gevoelig is, maar niet als pijnlijk ervaren wordt. Het gevoel is te vergelijken met een klein speldenprikje. Tijdens de behandeling zorgen we ervoor dat de huid gekoeld wordt, zodat je er zo min mogelijk van voelt.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Bij het ontharen van de schaamstreek zijn het aantal behandelingen afhankelijk van jouw huid- en haartype. Gemiddeld hebben we 6 tot 8 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Wat is inbegrepen bij een schaamhaarbehandeling?

De meest complete schaamstreekbehandeling omvat zowel de volledige bikini (inclusief de uitwendige genitaliën) als de billen en bilnaad.